Vårens knoppar

eller deras anlag har redan börjat visa sig i trädgården. Syrenerna har redan stora knoppar

wpid-dsc_3990.jpg

wpid-dsc_3989.jpg

Det känns härligt att se dem som en slags försäkran om att det kommer en ny vår 🙂

Det fanns vanliga bondsyrener här från början och de har den vanliga ljuslila färgen.

DSC_1231

DSC_1232

Det är väl bland det somrigaste som finns ? När jag var liten plockade man ju alltid syrener till fröken på skolavslutningen….:) Men nu blommar de inte samtidigt längre och jag undrar lite varför….? Jag älskar ju vita blommor och önskade mig vita syrener av arbetskamraterna när vi gifte oss….Blir påmind om bröllopet ( och arbetskamraterna) varje gång de blommar 😉

DSC_1245   DSC_1246

Det är en härlig tid där mitt emellan hägg och syren……och snart….snart…är den här igen !

Trevlig Fredag alla !

Elisabeth

 

 

2 tankar om “Vårens knoppar

  1. Ja, det ger hopp när man ser knopparna. Jag såg att vinbären hade små anlag så jag tog faktiskt in några grenar när jag gallrade och satte i varmt vatten. Sprejar med vatten då och då, men antagligen torkar de ändå.
    Så trevligt att förknippa vita syrener med bröllop och att bli påmind. För mig är syrener bara romantiska i största allmänhet. Det är helt enkelt en ovanligt romantisk tid på året mellan hägg och syren.
    Allt gott
    Anette

Kommentera