Vårens vivor

Är extra underbara för vad är en vår och försommar utan Gullvivan

DSC_0935

Jag har förmånen av att ha skogstomt och här finns Gullvivan lite överallt, jag gräver upp småttingar och flyttar ibland , när de kommer på mindre lämpliga ställen tex där gräsklipparen annars kommer att köra över dem …..

Sen har vi Bollvivan, riktigt tidigt syns blommorna sticka fram ur jorden innan bladen har hunnit upp nästan

DSC_0923   DSC_1045

Provade och planterade Bollvivor runt mina Magnolior då jag läste någonstans att de trivs i surjord…det har gått ganska bra men de sitter nog lite för soligt för att trivas optimalt. De vill nog precis som de flesta vivor sitta i lundens skugga gärna under lövfällande träd och buskar.

DSC_0922

DSC_0984

Jag tycker väldigt mycket om vita blommor…..och det vita Löjtnantshjärtat är en favorit 🙂

DSC_1226

DSC_1244

Dessa små små hjärtan är alldeles alldeles underbara 😀

Ha en Trevlig Lördag !

 

Elisabeth

 

2 tankar om “Vårens vivor

  1. Jag har också många vivor, har frösått flera sommarvivor och ser fram emot våren, dom är underbara

Kommentera