Skördetid

Igår vaknade vi av ett väldigt oväsen…..360 hästkrafter i form av skördetröska åkte precis utanför och gav upphov till både oväsen och dammoln.

IMG_0589

wpid-dsc_3152.jpg

wpid-dsc_3154.jpg

Synd att det blev så mörka bilder….man ser inte det guldfärgade fältet så bra….(Jag ska önska mig en riktig kamera av tomten i år så kanske mina bilder blir bättre sen! ) Sakta fylldes vagn efter vagn med de gyllene kornen och det tar sin tid när åkrarna är stora 🙂

Själv har jag skördat min persilja idag som ska frysas in

wpid-dsc_3164.jpg  wpid-dsc_3099.jpg

Och morötterna börjar bli riktigt fina….sparar de sista några dagar men sen måste jag tömma pallkragen på grönt, gödsla och sätta nästa års vitlök.

wpid-dsc_3161.jpg

Vet inte så mycket om att odla ätbart men tror att det är bra om jag växelodlar i alla fall, så jag tänker sätta  löken i den som det har varit sallad, morötter, dill och persilja i ….Har som vanligt köpt utsädeslök då det sägs att risken för sjukdomar är mindre då 🙂

Hoppas jag har bättre tur nästa år för av de jag satte förra hösten kom inte en enda upp 🙁 Och året före det blev det jättebra ! Men det gör det hela lite mer spännande….

och som vanligt med trädgård och odling så får man vänta och vänta på att få se resultatet  !

Ha en fortsatt skön söndag !

 

Elisabeth

 

 

 

4 tankar om “Skördetid

 1. Hei:)
  Så flotte grønsaker du har…og sette hvitløk er så herligt.Fikk ifjor et helt gjeng som jeg fikk laget en ekte hvitløkflette av:)
  Takk for din hyggelige hilsen!
  Det er mange av oss som ikke tåler parfymerte produkter og syntetiske tekstiler…er SÅ glad for å ha funnet disee flotte olive-produktene:)
  Fin kveld til deg:)

 2. Men hu vilket evighetsgöre att köra tröska fram och tillbaka på en sån jätteåker, så är jag inte bonde heller:-)Fina morötter och persija, så gott med eget!
  Jag väntar nog en månad till innan jag sätter min vitlök.
  Ha det så gott
  Anette

Kommentera