Riddarsporrar uppföljning

Hur går det nu då med mina frösådda riddarsporrar ? Jo, med spänning har jag följt deras utveckling..och åtminstonde den ena verkade skifta lite i blått.

wpid-dsc_2793.jpg   wpid-dsc_2794.jpg

Det var spännande att följa den slå ut !

wpid-dsc_2848.jpg   wpid-dsc_2847.jpg

wpid-dsc_2841.jpg   wpid-dsc_2897.jpg

Ljust blå med ljust lila inslag och vitt öga….inte så dumt 🙂

wpid-dsc_2898.jpg

Tre stycken blev så här totalt….resten vita ! Väldigt vackra tycker jag men jag hade ju planerat in riktigt blå…gjorde en ny plantering med en gammal stjärnflocka som bas och sen bara nya egna frösådder : Kinesisk riddarsporre med sin härliga intensiva blå färg. Blir ca 50 cm hög och räknas som kortlivad perenn.

wpid-dsc_2845.jpg   wpid-dsc_2844.jpg

Rosenkrage som ännu är i knopp

wpid-dsc_2842.jpg

Blå färgväppling samt då de nya riddarsporrarna…men som sagt det kanske inte kommer att bli så dumt ändå 🙂

wpid-dsc_2912.jpg  wpid-dsc_2911.jpg

Allt detta toppas i år av ettåriga rosenskäror i cementringen…den fanns här från början och var för tung för att orka köra bort så den har under åren odlats ettåringar i och det varierar vilka efter smak och humör…Det är runt denna som det i år blev en ny rabatt mest pga att jag hade sått lite, lite för mycket ! Om man nu kan det?

 

Elisabeth

 

 

 

En tanke på “Riddarsporrar uppföljning

  1. Wow, vilka vackra riddarsporrar! Jag har också sått kinesisk riddarsporre i år och jag måste säga, att jag är väldigt nöjd med utseendet. Och för mig passar det bättre med den här sorten, som har lite glesare mellan blommorna och ej är så praktfull som vissa andra riddarsporrar kan vara. Finfina bilder!

    Ha det gott!
    /Ruben

Kommentera