Djurliv i trädgården

I en trädgård är det fullt av liv ! Ju mer blommor man har desto mer surr får man…och inte bara surr. Jag har aldrig lagt märke till allt smått djurliv i min trädgård tidigare, förutom när myggorna har bitit mig eller när jag har aktat mig för getingarna ! Men nu när man studerar sina växter lite närmare får man ju se de mest underliga små varelser.

wpid-dsc_2386.jpg   wpid-dsc_1830.jpg

De flesta är ganska diskreta i sina färger och låter ingenting medan andra är färgglada , stora och tar sin plats !

wpid-dsc_2233.jpg

Även efter mörkrets inbrott surrar det av aktivitet….vilket fladdermössen uppskattar !

wpid-dsc_2165.jpg

Stjärnflockan är en tydlig favorit…precis som Solhattarna

wpid-dsc_2484.jpg   wpid-dsc_2543.jpg

Men det duger nästan med vad som helst om man är en hungrig humla !

wpid-dsc_2619.jpg

wpid-dsc_2605.jpg

wpid-dsc_2486.jpg   wpid-dsc_2415.jpg

wpid-dsc_1696.jpg

Vissa är bra på kamouflage…..medan andra inte är fullt så bra…

wpid-dsc_1815.jpg   wpid-dsc_1873.jpg

Trevlig helg önskar jag och alla djuren !

 

Elisabeth

 

 

 

Kommentera