Stenpartiernas tid är förbi

wpid-dsc_1882.jpg

Jag har två stenpartier på tomten eller stenrösen som jag kallar dem. Jag kommer att skriva mer om dem under en egen sida längre fram. De har haft sin storhetstid nu….och nu är det dags för lite höstrensning. Rensa bort ogräs och klippa ner överblommat. Inte ett direkt roligt arbete men jag vet att jag har igen det i vår sen….

De är i och för sig rätt fina helt gröna också….vilsamma att titta på med sina mossbeklädda stenar och sin låga grönska. De sista stenpartiväxterna blommar än och kämpar likt flämtande lågor hos slocknande ljus….

wpid-dsc_1846.jpg Här är det blodnäva och backnejlika

wpid-dsc_1847.jpg  wpid-dsc_1848.jpg  wpid-dsc_1849.jpg

Har några olika sorters backnejlika som jag tyvärr inte minns namnen på

wpid-dsc_1850.jpg  wpid-dsc_1867.jpg

wpid-dsc_1851.jpg  Kaukasiskt Fetblad Sedum sp.”Fuldaglut”

Så nu hoppas jag på uppehåll i några dagar så jag kan ta itu med mina rösen !

 

Elisabeth

 

Kommentera